Egy igazi klasszikus téli ital, amely minden szívet megmelenget. Ebben a
receptben egy kis karácsonyi csavarral bolondítottuk meg a hagyományos
receptet. A forró csoki legjobb kiegészítője a mézeskalács vagy a gyömbéres
keksz, kínáljuk ezeket is mellé, és máris kész az ünnepi hangulat.
Hozzávalók 2 főre:
- 4 dl tej + ½ dl a tejhabhoz
- 1 dl víz
- 15 g holland kakaópor
- 50 g cukor
- pár csepp vanília aroma
- ½ kk. mézeskalács fűszerkeverék
- csipetnyi fahéj
Elkészítés:
Egy kis lábosban kezdjük el melegíteni a tejet a vanília aromával, de ne
forraljuk fel. Egy másik kislábosban forraljunk vizet, majd habverővel
keverjük bele a kakaóport, a mézeskalács fűszerkeveréket és a cukrot. ű
Kevergetés mellett főzzük nagyjából 3 percig. A tejből tegyünk félre ½ decit.
A többit öntsük össze a kakaós keverékkel, majd töltsük bögrékbe a kész italt.
A maradék tejet habosítsuk fel tejhabosítóval. Ezután kanalazzuk a forró
csoki tetejére a habot (használhatunk tejszínhabot is, ha szeretnénk) és
szórjuk meg a tetejét egy kis fahéjjal