Az édes íz kedvelőinek igazi ínyencség lehet ez a finom
leves. Az ünnepi asztalra is tehetjük, de karácsony után,
ha maradt még egy kis mézeskalácsunk és egy kis
szilvánk, könnyen elkészíthetjük.
A végeredmény elképesztően finom!
Elkészítés:
Fél kiló kimagozott szilvát felöntünk annyi vízzel, hogy
éppen ellepje. Adunk hozzá egy kávéskanál fahéjat és ízlés
szerinti cukrot vagy édesítőszert. Körülbelül két púpozott
evőkanál nyírfacukrot vagy cukrot tehetünk hozzá. Addig főzzük,
amíg a szilva tejesen meg nem puhul, majd botmixerrel krémes
állagúra turmixoljuk. Hozzáadunk két deci habtejszínt, gyors
mozdulatokkal elkeverjük, majd hagyjuk kihűlni.
Közvetlenül fogyasztás előtt dobáljunk bele pár kocka mézeskalácsot
vagy puszedlit! Jó étvágyat!
A receptet köszönjük szépen Kassai Eszternek, a Lollipop nasik
blog tulajdonosának!
Az eredeti recept itt olvasható:
https://lollipopnasik.blog.hu/2016/12/27/mezeskalacsos_szilvakremlevessel_tartsd_meg_a_karacsonyi_hangualtot