Mézeskalácsos szilvakrémleves

6

 

Az édes íz kedvelőinek igazi ínyencség lehet ez a finom

leves. Az ünnepi asztalra is tehetjük, de karácsony után,

ha maradt még egy kis mézeskalácsunk és egy kis

szilvánk, könnyen elkészíthetjük.

A végeredmény elképesztően finom!

 

Elkészítés:

Fél kiló kimagozott szilvát felöntünk annyi vízzel, hogy

éppen ellepje. Adunk hozzá egy kávéskanál fahéjat és ízlés

szerinti cukrot vagy édesítőszert. Körülbelül két púpozott

evőkanál nyírfacukrot vagy cukrot tehetünk hozzá. Addig főzzük,

amíg a szilva tejesen meg nem puhul, majd botmixerrel krémes

állagúra turmixoljuk. Hozzáadunk két deci habtejszínt, gyors

mozdulatokkal elkeverjük, majd hagyjuk kihűlni.

Közvetlenül fogyasztás előtt dobáljunk bele pár kocka mézeskalácsot

vagy puszedlit! Jó étvágyat!

 

A receptet köszönjük szépen Kassai Eszternek, a Lollipop nasik

blog tulajdonosának!

Az eredeti recept itt olvasható:

https://lollipopnasik.blog.hu/2016/12/27/mezeskalacsos_szilvakremlevessel_tartsd_meg_a_karacsonyi_hangualtot