Mini perecek

 

666

 

Nagyszerű sós harapnivaló, ami könnyen

elkészíthető, nem kell keleszteni, dagasztani.

A vendégek is szeretni fogják, mert simán lekörözi a bolti verziót.

 

Hozzávalók:

  • 500g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás + 2 tojássárgája
  • 250g vaj
  • 4 ek. tejföl
  • 2 tk. só
  • tetejére: 1 felvert tojás, csipet só, szezámmag, egész köménymag

 

Elkészítés:
A lisztet egy tálban keverjük össze a sütőporral és a

sóval, majd morzsoljuk össze a hideg vajjal.

Adjuk hozzá a tojást, a tojássárgákat és a tejfölt.

Kézzel gyúrjuk tésztává a hozzávalókat.

A tésztát csomagoljuk folpakba, majd egy órán át

pihentessük a hűtőben.

Ezt követően nyújtsuk ki lisztes felületen kb. 1 cm vastagra.

Szaggassunk pereceket a tésztából, vagy ha nincs megfelelő

szaggatónk, vágjunk fél centis csíkokat belőle és

formázzunk azokból pereceket.