A kívül ropogós, belül omlós kacsasült ellenállhatatlan. Könnyű elkészíteni, kezdők is
bátran megpróbálkozhatnak vele. Csináljunk egy isteni kacsavacsorát! Kínáljunk hozzá
burgonyaköretet és párolt káposztát. Lássuk, hogyan készül a sült kacsa!
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 db pecsenyekacsa
- 1 dl olaj
- fél fej fokhagyma
- 2-3 ág rozmaring
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors, őrölt kömény
- 1 evőkanál zsiradék (kacsazsír)
- 1 alma
- 2 dl bor
Elkészítése:
A kacsát tisztítsuk meg kívül-belül, mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük át kissé.
Egy tálban keverjük össze az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, olajat, fűszereket,
egy rozmaring ág kivételével a rozmaringlevélkéket. Ezzel a keverékkel alaposan dörzsöljük
be kívül és belül a kacsánkat. Ha készen van, az almát és a maradék rozmaringágat dugjuk
a kacsa hasába. Egy tepsit alaposan kenjünk ki a zsírral, és mellével lefelé helyezzük bele a
kacsát, ha maradt a fűszeres pácból tegyük mellé, öntsük köré a bor felét, és fólia alatt, közepes
hőfokon süssük kb. másfél órát. Ekkor vegyük le a fóliát, fordítsuk meg a kacsát, öntözzük meg
a bor másik felével, és süssük-pirítsuk még 20-30 percet, amíg szép piros-ropogósra nem sül.
A sütési idő kissé hosszú, de amíg tart, elkészíthetjük a köretet, főtt burgonyát, amit a kacsa
pecsenyelevével törjünk össze, és természetesen elmaradhatatlan a párolt káposzta mellé.
Jóétvágyat kívánunk hozzá!