Süssünk kacsát!

2

 

A kívül ropogós, belül omlós kacsasült ellenállhatatlan. Könnyű elkészíteni, kezdők is

bátran megpróbálkozhatnak vele. Csináljunk egy isteni kacsavacsorát! Kínáljunk hozzá

burgonyaköretet és párolt káposztát. Lássuk, hogyan készül a sült kacsa!

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db pecsenyekacsa
  • 1 dl olaj
  • fél fej fokhagyma
  • 2-3 ág rozmaring
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors, őrölt kömény
  • 1 evőkanál zsiradék (kacsazsír)
  • 1 alma
  • 2 dl bor

 

Elkészítése:

A kacsát tisztítsuk meg kívül-belül, mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük át kissé.

Egy tálban keverjük össze az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, olajat, fűszereket,

egy rozmaring ág kivételével a rozmaringlevélkéket. Ezzel a keverékkel alaposan dörzsöljük

be kívül és belül a kacsánkat. Ha készen van, az almát és a maradék rozmaringágat dugjuk

a kacsa hasába. Egy tepsit alaposan kenjünk ki a zsírral, és mellével lefelé helyezzük bele a

kacsát, ha maradt a fűszeres pácból tegyük mellé, öntsük köré a bor felét, és fólia alatt, közepes

hőfokon süssük kb. másfél órát. Ekkor vegyük le a fóliát, fordítsuk meg a kacsát, öntözzük meg

a bor másik felével, és süssük-pirítsuk még 20-30 percet, amíg szép piros-ropogósra nem sül.

A sütési idő kissé hosszú, de amíg tart, elkészíthetjük a köretet, főtt burgonyát, amit a kacsa

pecsenyelevével törjünk össze, és természetesen elmaradhatatlan a párolt káposzta mellé.

Jóétvágyat kívánunk hozzá!