Lágy piskóta, jó sok csokikrémmel. Mutatós sütit
hoztunk, aminek méltó helye van az ünnepi asztalon.
Hozzávalók a piskótához:
- 6 db tojás
- 130 g liszt
- 130 g kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor
A krémhez:
- 200 dl tej
- 10 dkg cukor
- 25 g kukoricakeményítő
- 450 g vaj
- 18 dkg porcukor
- 2 g kakaópor
Elkészítés:
A piskótához válasszuk ketté a tojásokat. A fehérjét verjük habbá
a cukorral. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, majd egyesével a tojások
sárgáját is. Ezután adjuk hozzá a lisztet, és keverjük egyneművé
a tésztát. Egy tepsibe zsírpapírt tezsünk és ráöntjük, majd
kisütsük 200 fokon, 10-15 perc alatt. Amikor készen van feltekerjük.
A krémhez keverjük össze a keményítőt a kristálycukorral, majd
a hideg tejjel. Közepes lángon főzzük sűrű pudinggá, és hagyjuk
teljesen kihűlni. Közben a vajat keverjük habosra a porcukorral,
majd a kakaóval, végül adjuk hozzá a kihűlt pudingot is. Tekerjük
le a piskótát, kenjük el rajta a krém kétharmadát, és ismét csavarjuk
fel. Letakarva tegyük egy órára a hűtőbe. Végül a maradék
krémmel kenjük be a fatörzset kívülről is. Villával hullámosan
csíkozzuk be a felületét és tegyük vissza a hűtőbe.