Sokak számára kihagyhatatlan a karácsonyi ráhangolódásból
egy kellemes tojáslikőr, ezért most mi is megosztunk egy receptet.
Az ital Egyesült Államokból, illetve Nagy-Britanniából származik,
de azóta a világ minden táján fogyasztják az ünnepek tájékán.
Hozzávalók:
- 300 ml habtejszín
- 300 ml zsíros tej
- 4 tojássárgája
- 1 vaníliarúd
- 3 ek. porcukor
- 250 ml fehér rum
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt feltesszük melegedni vízgőz fölé.
Közben kikaparjuk a vaníliarúd magjait, majd a héjjal
együtt ezt is beletesszük a tejbe. Adjuk a tojássárgákat
és a porcukrot is a tejhez, majd kavargatás mellet főzzük
addig, amíg kissé besűrűsödik. Ha ez megvan, hagyjuk
nagyjából kihűlni az italt, majd keverjük bele a rumot.
A kész tojáslikőrt kínálhatjuk magában