Recept helyett egy tálalási ötlettel szeretnénk segíteni a karácsonyi
készülődést, vendégvárást, nevezetesen az ételkoszorúval.
Szinte bármilyen ételből készíthetünk koszorút. lehet, sós vagy édes,
az asztalon mindenképpen szépen fog mutatni. És ha még finom is lesz,
akkor garantált a siker!
Hidegtálat vagy salátát ily módon készíthetünk: szeletelt szalámi
vagy sonka kerüljön a középpontba, ez lesz a piros szín a koszorúban,
melyet rozmaringágakkal vagy salátával, olívabogyóval dobhatunk fel.
A rögzítéshez használhatunk fogpiszkálót, vagy apró fa nyársat,
ebben az esetben mini saslikokat készítve rakjuk körbe a tálat.
Hús nélküli változatban igazán karácsonyi a caprese saláta
koszorú formában, ennek három fő összetevője van: mozzarella,
bazsalikomlevél, paradicsom. Képünkön mindkettőből a kisebb
változat szerepel, mini mozzarella és koktélparadicsom.
Édességből is alkothatunk ételkoszorúkat. A legegyszerűbb
módja a koszorú sütőformában sütött bármilyen kevert tészta
vagy kuglóf, melyre szalagot kötve alkothatunk asztaldíszt.
Vagy süssünk egyszerű lukas linzereket, vagy vajas kekszet,
mézeskalácsot, de akár meg is vehetjük a boltban, és
fűzzük fel egy dekoratív szalagra.