Sok családban nincs ünnep húsleves nélkül. Egy biztos, ez az az étel, az örök klasszikus,
amit mindenki szeret és tény, hogy minden alkalommal jól mutat a díszes asztalon egy
gőzölgő, aranyló húsleves. Ha igazán ünnepivé szeretnénk varázsolni ezt az ételt,
tyúk vagy marha helyett próbáljuk ki fácánnal.
Hozzávalók:
Pácléhez: 1 db vöröshagyma, 1 mk egész bors, ½ mk zsálya és rozmaring,
1 db babérlevél, 4 gerezd fokhagyma
Leveshez: 1 db fácán, 2 db petrezselyemgyökér, 5 db sárgarépa, 1 db karalábé,
1 db zellergumó, 1 db zöldpaprika, 1 cs petrezselyem, 1 db vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma, 1 mk egész bors, só
A levest két nappal a főzés előtt páclébe tesszük. Ehhez a páclé hozzávalói 2 l vízben
felforraljuk, kihűtjük, majd a feldarabolt fácánra öntjük, és ebben pácoljuk 2 napig hideg helyen.
A főzés napján a húst kivesszük a pácléből és feltesszük főni 3 l vízben. Ha
felforrt, a habját leszedjük. Mikor a hús már félig megpuhult, hozzátesszük a
zöldségeket és a fűszereket. Lassú tűzön puhára főzzük. Csigatésztával tálaljuk.
A receptet köszönjük szépen Csohány Domitillának!
A fotót köszönjük szépen Lazókné Tóth Amandának!