Karácsonyi Pavlova-torta

8

 

Ez a habkönnyű, csodaszép édesség igényel némi jártasságot a konyhában,

de megéri a fáradozást: felnőttek és gyermekek egyaránt imádni fogják.

 

Hozzávalók:

  • 4 db tojásfehérje
  • 200 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 200 ml Hulala tejszín
  • 100 ml görög joghurt
  • 200 g fagyasztott erdei gyümölcs

Elkészítés:

A fehérjéket verjük kemény habbá, majd egy csipet sóval és a porcukorral

verjük tovább még a cukor olvadásáig. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe,

kör alakú tortát formázzunk a habból, a közepén mélyedéssel, az oldalán

karimával, hogy megtartsa majd a tejszínes krémet. 110 fokra előmelegített

sütőben szárítsuk a habot 1 órán keresztül, majd hagyjuk a sütőben kihűlni.

A krémhez verjük fel a tejszínhabot, majd kenjük a torta tetejére. A kiolvasztott

gyümölcsöt halmozzuk az egész tetejére. Frissen tálaljuk!