Ez a habkönnyű, csodaszép édesség igényel némi jártasságot a konyhában,
de megéri a fáradozást: felnőttek és gyermekek egyaránt imádni fogják.
Hozzávalók:
- 4 db tojásfehérje
- 200 g porcukor
- 1 csipet só
- 200 ml Hulala tejszín
- 100 ml görög joghurt
- 200 g fagyasztott erdei gyümölcs
Elkészítés:
A fehérjéket verjük kemény habbá, majd egy csipet sóval és a porcukorral
verjük tovább még a cukor olvadásáig. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe,
kör alakú tortát formázzunk a habból, a közepén mélyedéssel, az oldalán
karimával, hogy megtartsa majd a tejszínes krémet. 110 fokra előmelegített
sütőben szárítsuk a habot 1 órán keresztül, majd hagyjuk a sütőben kihűlni.
A krémhez verjük fel a tejszínhabot, majd kenjük a torta tetejére. A kiolvasztott
gyümölcsöt halmozzuk az egész tetejére. Frissen tálaljuk!