A brownie-val nagyon nehéz félrelőni, ha desszertről van szó. Ez a
verhetetlen süti advent alkalmából ünnepi dekort kapott. A díszítésbe
a gyerekeket is bevonhatjuk, akik biztos élvezni fogják a kreatív időtöltést!
Hozzávalók:
- 250g étcsokoládé
- 175 g vaj
- 4 db tojás
- 175 g barnacukor
- 1 tk. vanília kivonat
- 75 g liszt
- 50 g holland kakaópor
- 1 tk. sütőpor
A díszítéshez:
- gyömbéres keksz
- cukormáz
- cukorgyöngyök
Elkészítés:
Az étcsokit és a vajat vízgőz felett időnként kevergetve felolvasztjuk. A tojásokat
szétválasztjuk: a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját a barnacukorral és a
vaníliával halvány színűre verjük elektromos habverővel. Ehhez hozzákeverjük
az olvasztott csokis vajat. A száraz hozzávalókat külön összekeverjük, majd ezt is
részletekben a keverékhez adjuk. A tojásfehérje habbal lazítsuk fel a tésztát két
lépésben: először csak egy keveset keverjünk bele, majd könnyű mozdulatokkal
forgassuk bele a többit. A tésztát vajjal kikent és kilisztezett formában (lehet kör
vagy négyzet is) süssük 180°C-on 25-30 percig.
A díszítés előtt várjuk meg, amíg a sütemény kihűl. Ezután vágjuk a brownie-t
háromszögekre. A tetejét díszítsük cukormázzal és különböző formájú
cukorgyöngyökkel. Ezekkel olyan hatást tudunk elérni, mintha a sütemény
karácsonyfát mintázna. Végezetül szúrjunk gyömbéres kekszet a süti
egyik oldalába. Ez lesz a fa törzse.