Sült pisztráng

2

 

A hal sok háztartásban elengedhetetlen része a karácsonyi menünek.

A legnépszerűbb még mindig a halászlé, de sokaknál sült hal kerül az ünnepi asztalra.

Mi most az utóbbihoz hoztunk egy mennyei sült pisztráng receptet, amit egyszerű

elkészíteni, mégis előkelő főszereplője lehet a karácsonyi vacsorának.

 

Hozzávalók:

(fejenként 1 db, konyhakész pisztráng)

  • friss rozmaring
  • halakhoz való fűszersó
  • olíva olaj
  • citrom

 

Elkészítés:

A pikkelyüktől megtisztított halakat megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk.

Kiolajozott tepsibe fektetjük őket, meglocsoljuk őket olíva olajjal, majd

bedörzsöljük őket a fűszersóval.Hasukba egy szál rozmaringot rakunk,

aztán a tepsit felfedjük alufóliával.180°C-on, 15 percig lefedve sütjük a halakat,

majd levesszük a fóliát és 5-10 percig anéljük sütjük tovább, amíg színt kapnak.

Ízlés szerint citrommal tálaljuk.