Ez az egyszerű, sütés nélküli finomságot akár beigli helyett is készíthetjük, annyira jó.
A kakaós és a kókuszos réteg kiválóan harmonizál egymással, felszeletelve pedig szép
látványt nyújt. Ha gyerekeknek is szánjuk az édességet, rum helyett használjunk
rumaromát a receptben.
Hozzávalók:
- 400 g darált háztartási keksz
- 150 g porcukor
- 80 g holland kakaópor
- 4 ek. rum vagy 2 tk. rumaroma
- 1 dl kávé
- 1,5 dl tej
- 100 g kókuszreszelék
- 150 g puha vaj
- 150 g porcukor
Elkészítés:
A kakaós réteghez tegyük nagy keverőtálba a darált kekszet, a kakaóport és a porcukrot,
majd keverjük össze. Öntsük bele a tejet, a kávét és a rumot (vagy rumaromát) és alaposan
gyúrjuk össze, amíg könnyen formázható masszát nem kapunk. A krémhez kézi habverővel
verjük habosra a vajat és a porcukrot, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket.
Az összeállításnál a legegyszerűbb, ha folpackkal beterítjük a nyújtódeszkát és arra rakjuk
a kakaós masszát. A sodrófánkat hintsük be darált keksszel, hogy ne ragadjon. Nyújtsuk
a masszánkat téglalap alakúra és nagyjából fél centi vastagságúra.
Oszlassuk a krémet egyenletesen a kakaós rétegen, majd kezdjük el óvatosan és szorosan
feltekerni a folpack segítségével. A kész tekercset forgassuk kókuszreszelékbe, ezután
pihentessük pár órán át a hűtőben.
Szeleteljük fel, és már kínálhatjuk is!