Kezdők is elkészíthetik ezt a sütés nélküli túrótortát, ami nagyon
hamar megvan, elronthatatlan, és még a sütőt sem kell bekapcsolni
hozzá. Ráadásul könnyű és látványos finomság.
Hozzávalók:
- 30 dkg natúr zabkeksz
- 15 dkg vaj
- 50 dkg krémes túró
- 1 doboz Hulala tejszín
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja és leve
- 2 csomag expressz zselatin
- gyömölcsök vegyesen: kivi, banán, mandarin, erdei gyümölcs stb.
- 1 csomag tortazselé
Elkészítés:
A zabkekszet összemorzsoljuk, majd elkeverjük a megolvaszott vajjal, és egyz
tortaforma aljába nyomkodjuk. Ez lesz a torta „tésztája”. A krémhez a túrót összetörjük.
A Hulala tejszínt felverjük, majd a túróhoz keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral
és a citrom héjával és levével. Belekeverjük a zselatint is, majd gyorsan a tortaalapra
simítjuk a krémet. Hagyjuk megdermedni, majd a torta tetejét kirakjuk gyümölcsökkel.
Ezután a szépen kirakott süteményt bevonjuk tortazselével, hogy szépen csillogjanak
a gyümölcsök, és hagyjuk megdermedni teljesen a remekművet.