Ha az időre, mint stresszfaktorra gondolunk – igazán frappáns átkötéssel –, az egyik mód, amivel eljuthatunk a főzéshez, ha bizonyos „stresszoldó” alapanyagokat használunk. Ezek a B1, B2, B6-vitaminok megtalálhatók a májban. Nem drága, könnyen és gyorsan elkészíthető, valóságos vitaminbomba. Készítsük most el a klasszikus hagymás májat serpenyő helyett a sütőben. Az eredmény garantáltan finom és omlós lesz. Fogyasszuk salátával, burgonyakörettel vagy puha kenyérrel. Jó étvágyat!
Hozzávalók 4 személyre:
60-70 dkg sertés- vagy csirkemáj
4 dl tej
3 nagyobb fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 nagy csipet majoránna
bors és só
Elkészítés
A tejbe reszeljük bele a fokhagymát. Szeleteljük fel a májat bő 1 centi vastag szeletekre, majd tegyük bele a fokhagymás tejbe, néhány órát mindenképpen hagyjuk pácolódni. Olajozzuk ki vékonyan a tepsinket, tegyük bele a lecsöpögtetett sertésmájat, szórjuk meg majoránnával és borssal a tetejét és borítsuk be a felszeletelt hagymával. Alufóliával fedve forró sütőben (180˚C) sütjük készre, ez körülbelül 30 perc, félidőben forgassuk meg a szeleteket és végezzünk tűpróbát. A tányérunkon sózzuk fogyasztás előtt.